Abalone- joc premiat la Olimpiada Mind Lab

By | 17/07/2016

Jocul prin care cei mici (si nu numai ei) pot intelege frumusetea si beneficiile lucrului in echipa. Un joc in care scopul nu este acela de a muta un pion, jeton sau bila pentru a ajunge primul la finish, ci de a colabora cu echipa pentru a-ti atinge obiectivul.

Iti va lua foarte putin sa-i intelegi regulile, insa te va provoca sa-ti pui mintea la contributie sa-ti faci o intreaga strategie pe tot parcursul lui.

image

 

Pe scurt, exista o tabla de joc. Se poate juca in doi jucatori. Fiecare are cate 14 bile. Unul va avea bile albe, iar celalalt bile negre. Scopul este sa inlaturi 6 din bilele adversarului de pe tabla de joc. Bilele acestuia vor putea fi eliminate prin impingerea lor cu bilele tale.

Spre exemplu, daca ai doua bile din ale tale alaturate, iar tot langa ele este o bila a adversarului tau, i-o vei putea impinge cu bilele tale in afara tablei de joc. Bilele se pot muta in orice directie si pot impinge bilele celuilalt doar daca sunt mai multe la un loc.

image

Jocul este si mai interesant pentru ca pentru a-ti atinge obiectivul principal (inlaturarea adeversarului) mai ai si un obiectiv secundar, acela de avea grija de gruparea si regruparea bilelor tale. Practic, cu cat ai mai multa grija ca bilele tale sa lucreaze cot la cot, esti pe drumul cel bun.

Si acesta este un joc facut cu materiale de calitate. Bilele sunt construite din sticla si se pot manevra foarte usor pe tabla. Se recomanda totusi sa fie manuite cu grija.

Iata un joc frumos, educativ, creativ, care iti demonstreaza ca lucrul in echipa este esential si care te invata cum poti sa-ti faci strategii la nivel de grup, de echipa.
Il poti gasi printr-un click aici.

image

Lasă un răspuns