Cubul Rubik

By | 22/06/2016

res_4614c13415926fcffd3a2b10792d4282_450x450_chq7

Cu totii il stim si cu totii l-am testat in copilarie si nu numai. Este unul din cele mai populare jocuri din toate timpurile. A fost inventat in 1974 de catre Erno Rubik- profesor de arhitectura si sculptor. La inceput s-a numit Cubul Magic, dar in timp a fost redenumit de catre cei de la Ideal Toys dupa inventatorul sau- „Cubul lui Rubik„. Detine titlul de „Jocul Anului” in Germania si este una din cele mai bine vandute jucarii din lume. Din anul in care a aparut si pana in prezent s-a vandut in peste sute de milioane de bucati.

Cubul este celebru si pentru competitiile care se organizeaza peste tot in lume. Exista multi copii si adulti talentati care pot face minuni cu acest instrument. Rezolvarea cubului consta in cunostinte din lumea matematicii- algoritmi- de la simpli la cat mai complicati. Este adevarat ca nu multa lume ii poate da de cap :). Sa ne amintim de cate ori ne-am apucat de el si nu l-am rezolvat. Imi aduc aminte cum am incercat sa trisez (recunosc) incercand sa-i desfac piesele si sa le asez la loc ordonate 🙂

Untitled

Varianta clasica este cea cu 6 fete acoperite fiecare cu cate o culoare. Regula este una singura si foarte simpla- trebuie sa rotesti cubul in mai multe directii pana reusesti sa aduci fiecare culoare la locul ei 🙂 Simplu :))

Exista mai multe variante ale cubului. Poti sa ai cuburi mai mari, cu mai multe piese si exista si variante in care a fost derivata forma cubului 🙂. Putem intalni si sub forma de piramida de exemplu. Mai exista si cuburi unde ai ca sarcina sa rezolvi diferite cuvinte incrucisate. Recomandarea noastra este sa alegeti variante originale ale acestui joc deoarece piesele sunt de calitate superioara si cubul este mult mai placut cand il invarti :). Vestea buna este ca zilele acestea le putem gasi pe emag cu un singur click aici. In aceasta perioada aceasta sunt reduceri mari.

Si daca tot urmeaza vacanta si concediile iti poate fi un partener smart cu care iti poti petrece timpul cu placere.

 

Lasă un răspuns