Doar azi e vineri! Doar azi e pe bune!

By | 18/11/2016

image-blackfriday-2013

Cine nu iubeste ziua de vineri? Si daca mai e si „black” e de vis!  Azi, 16, emag.ro organizeaza Black Friday, varianta reala a acestei zile.  Doar azi este adevaratul „Black Friday”!

Titlul atat de puternic a fost si este folosit de catre companii in mai multe momente dintr-un an, lucru care a dus la o usoara „uzura” a acestuia.  Ma refer in special la lipsa increderii in ceea ce ar trebui sa insemne cu adevarat.

Un alt factor care a adus nemultumiri a fost generat de „aglomeratia” de solicitari. Totul se blocheaza (site-uri, cozi). Se intampla atat online, cat si in magazine. Oamenii se intrec in a prinde cat mai multe reduceri. Uneori cumpara si lucruri de care nu au nevoie. „Daca e redus, il luam!”

Sunt mai multe variante care ne spun de unde vine aceasta denumire. Unii zic ca ar fi aparut acum 50 de ani in Philadelphia, cand politistii numeau ziua de vineri in felul acesta din cauza haosului care se intampla cand oamenii mergeau la cumparaturi.

r71-755x401

In presa prima folosire a termenului a fost in 1975, in New York Times si Associated Press. Taximetristii numeau ziua asa gandindu-se la durerile de cap de la finalul zilei din cauza clientilor „incarcati” de plase, cutii, sacose cu cumparaturi.
O alta varianta este din contabilitate. Administratorii magazinelor foloseau cerneala rosie pentru intregistra pierderile, iar profiturile erau notate cu cerneala neagra.

thj14ctca9

De oriunde ar veni „Black Friday” este bine ca a venit! Si este si mai bine ca acum il intalnim in magazine mari, care au o paleta cat mai larga de produse. De data aceasta mi-au sarit in ochi emag.ro si fashiondays.ro. Reducerile sunt reale si merita vazute.

Acestea fiind zise, sa nu mai pierdem timpul si sa spunem „go surfing!”

black-friday-cyber-monday-clothing-sale1

Lasă un răspuns