Jocul de carti „Cards against the humanity”

By | 15/07/2016

image

Ideea jocului a plecat de la cativa studenti care au dorit sa faca ceva amuzant pentru o petrecere de anul nou. Initial s-a numit Hyper-Theticals si jucatorii trebuiau sa scrie fraze pe care apoi sa le combine. Mai tarziu si-a schimbat denumirea in Cards for humanity si s-a mers pe varianta fara scris, totul imprimandu-se pe carti de joc. Unul din creatorii acestuia, Ben Hantoot, declara in anul 2011 ca in constructia jocului s-au inspirat din jocuri precum Magic: The Gathering, Balderdash, and Charades. Tot el mai spune ca au fost 8 colegi care au dezvoltat jocul, inca 6 au participat partial cu diferite inputuri si de asemenea tot de ajutor au fost multi colegi, prieteni care au inceput sa joace. Practic jocul a crescut frumos in timp.

A iesit live pe 1 decembrie 2010 si a avut vanzari de 4000 de USD in numai 2 saptamani de la lansare. Ulterior vanzarile au crescut tot mai mult. Imediat au ajuns la 15000 de USD. Si tot asa 🙂

Cards_Against_Humanity_(9669594018)

In primul rand e fain pentru ca se poate juca in mai multi. De la 2 in sus :). Iar pentru concedii este la fix. Pachetul de carti este practic, nu ocupa spatiu si este facut dintr-un carton de calitate. Cu siguranta o sa-ti placa.😉

Apoi e fain pentru ca e amuzant, iar pe langa asta te „forteaza” intr-un mod interesant sa dai dovada de creativitate.

image

Regulile sunt usoare. Exista carti negre care contin intrebari si carti albe care contin raspunsuri posibile la intrebari. Pe rand fiecare jucator va extrage o carte neagra cu o intrebare, iar ceilalti vor alege o carte alba din mana care contine un raspuns. Jucatorul care a avut cartea neagra alege un raspuns. Poate fi cel mai amuzant, cel mai potrivit, cel mai interesant. Detinatorul raspunsului selectat va primi cartea neagra. Aceasta va insemna un punct castigat.

image

Frumusetea jocului consta in alegerea raspunsurilor. Se poate juca cu variante cat mai simpatice pana la cele mai sadice. 🙈 😄 Motto-ul jocului este: „The party game for horrible people”. 👻 😄 Puteti gasi aici varianta jocului in limba engleza.

Enjoy!

 

 

Lasă un răspuns