Jocul Kakerlaken Poker Royal

By | 14/07/2019

Cum ar fi să joci poker cu un gândac sau cu o broască? Sau mai bine cu un liliac? Sau mai bine cu toți? Sună a cacealma. 😃 Da, dar una amuzantă.

Este vorba despre jocul Kakerlaken Poker Royal. Un joc “de buzunar” care se învață în aproximativ 2 minute deoarece vine cu reguli foarte bine descrise și puține. 

Se joacă cu cărți și pe scurt trebuie să alegi între două opțiuni:

  1. dai o carte cu fața în jos  unui adversar. Îi vei spune că pe ea se află un anumit personaj. Fără să se uite imediat la ea, te va crede un om de cuvânt sau un șarlatan. Dacă va răspunde corect, ți-o va da înapoi. Altfel, o păstrează în fața sa.
  2. La fel, dai o carte cu fața în jos unui jucător. Acesta poate să se uite imediat la ea și s-o dea mai departe altuia spunându-i că e vorba de același personaj primit de el sau altul.

Jocul continuă în ritmul acesta până când toți văd cartea, iar ultimul jucător trebuie să spună ce conține.

Povestea se termină când un jucător rămâne fără cărți în mână sau când formează același personaj în fața sa de 4 ori. În ambele cazuri el va pierde, iar ceilalți vor fi declarați câștigători. Varianta “royal” mai vine cu câteva reguli în plus. Vă lăsăm să le descoperiți singuri.

L-am testat și ne place pentru că pune accent pe strategie, mimică și pe cât de bine îi poți “citi” pe cei din jur. De asemenea, pasionații de astfel de jocuri știu că și grafica este importantă. Kakerlaken Poker Royal este foarte bine desenat, iar personajele fiind proiectate în diferite ipostaze, îl fac un joc cât mai interesant de descoperit.

Un alt plus este și pentru că e ușor de transportat și merge luat în rucsac, hanorac, borsetă.😀

Are 6 premii primite în Franța, Germania, Anglia, Japonia. 

Îl puteți găsi pe net. Merită din plin!

Enjoy 😃

Lasă un răspuns