Jocul Nox

By | 09/01/2017

Alfonso, Ramon și Jack se luptă să câștige titul de cel mai iscusit impostor din gașcă.
Deviza lor este: „până la os”!

Câmpul de luptă este Nox, un  joc super! L-am testat zilele acestea și nu ne-am mai dezlipit de el.
Se joacă pe tiparul cărților de joc, dar nu este vorba doar de noroc, ci de cât de bine iei decizii în condiții de incertitudine, cât de mult îți asumi riscuri și cum îți alegi aliații în detrimentul celui mai periculos adversar. Prin urmare, Nox este un joc complex.

Tot designul jocului este unul creepy- funny 👻. Cărțile sunt pe fundal negru și au pozele celor 3 impostori pe ele, mai exact niște capete de scheleți. 💀💀💀😜. Cutia în care vine ambalat este una mică făcută dintr-un carton de calitate. Tot timpul am preferat genul de jocuri pe care le poți lua cu tine oriunde. O altă parte faină este și că permite de la 2 până la 6 jucători.

Regulamentul este prezentat foarte clar în interiorul jocului. Pe lângă descrierea acestuia sunt și poze cu exemple. Este o treabă super bună! 🙌

Scopul jocului este să aduni cât mai multe puncte. Cărțile au punctajul notat pe ele. Vei câștiga dacă vei ajunge la 150.
Fiecare jucător va începe cu câte 3 cărți. În fiecare rundă vei da o carte jos.

Opțiuni:

💀 O vei putea pune în fața ta. Dacă alegi varianta asta vei începe să-ți formezi o grupare. Gruparea maximă este o inșiruire de 6 cărți. Nu ai voie să ai în grupare aceeași carte (aceeași culoare și același punctaj)

💀 Poți alege să pui cartea în gruparea adversarului (doar dacă are mai mult de o carte în gruparea sa). O vei pune peste o altă carte de aceeași culoare. De exemplu, pui cartea verde cu 5 puncte peste una verde de 12 puncte. Astfel îi vei diminua punctajul. Sau îi poți diminua și sirul de cărți- de exemplu, dacă are două cărți verzi înșiruite, poți pune una de la tine (tot verde) pe una din șirul lui și astfel cele 2 cărți ale lui verzi și înșiruite vor deveni una singură.Jocul se joacă pe runde. O rundă se termină când un jucător ajunge să aibă o înșiruire de 6 cărți (obligatoriu 3 culori).

Se punctează după fiecare rundă adunându-se numerele de pe cărțile înșiruite (doar cele de sus). Dacă un jucător nu are toate cele 3 culori, șirului lui nu va primi puncte. Ai nevoie de ceva de notat.

Jocul se finalizeză când unul din jucători ajunge la 150 de puncte sau când cărțile din teancul de pe masă și din mâini se termină.

Pentru varianta joc „dur” ☠️ se poate alege să se puncteze doar jucatorul care a ajuns la 6 cărți înșiruite.

Jocul poate fi util pentru aproape orice vârstă (8- 99 ani :)). Îți dezvoltă gândirea și capacitatea de a lua decizii. Ești nevoit să ai o strategie de joc și îți arată că trebuie să existe un echilibru între a ataca și a te apară. Vei înțelege că dacă doar îți sabotezi adversarii, îți vei neglija gruparea ta. De asemenea, dacă ești conservator și te gândești doar la gruparea ta, vei risca să te atace ceilalți.

Doar cei mai buni vor câștiga! Și nu uita: „până la os!” 💀😜

Jocul Nox se poate găsi prin click aici.

Enjoy!

Lasă un răspuns