Jocul Nox

By | 09/01/2017

Jocul Nox

Alfonso, Ramon si Jack se lupta sa castige titul de cel mai iscusit impostor din gasca.
Deviza lor este: „pana la os!”

Campul de lupta este Nox, un  joc super! L-am testat zilele acestea si nu ne-am mai dezlipit de el.
Se joaca pe tiparul cartilor de joc, dar nu este vorba doar de noroc, ci de cat de bine iei decizii in conditii de incertitudine, cat de mult iti asumi riscuri si cum iti alegi aliatii in detrimentul celui mai periculos adversar. Prin urmare, Nox un joc complex.

Tot designul jocului este unul creepy- funny 👻. Cartile sunt pe fundal negru si au pozele celor 3 impostori pe ele, mai exact niste capate de scheleti. 💀💀💀😜. Cutia in care vine ambalat este una mica facuta dintr-un carton de calitate. Tot timpul am preferat genul de jocuri pe care le poti lua cu tine oriunde. O alta parte faina este si ca permite de la 2 pana la 6 jucatori.

Regulamentul este prezentat foarte clar in interiorul jocului. Pe langa descrierea acestuia sunt si poze cu exemple. O treaba utila. 🙌

Scopul jocului este sa aduni cat mai multe puncte. Cartile au punctajul notat pe ele. Vei castiga daca vei ajunge la 150.
Fiecare jucator va incepe cu cate 3 carti. In fiecare ruda vei da o carte jos.

Optiuni:

💀 O vei putea pune in fata ta. Daca alegi varianta asta vei incepe sa-ti formezi o grupare. Gruparea maxima este o insiruire de 6 carti. Nu ai voie sa ai in grupare aceeasi carte (aceeasi culoare si acelasi punctaj)

💀 Poti alege sa pui cartea in gruparea adversarului (doar daca are mai mult de o carte in gruparea sa). O vei pune peste o alta carte de aceeasi culoare. De exemplu, pui cartea verde cu 5 puncte peste una verde de 12 puncte. Astfel ii vei diminua punctajul. Sau ii poti diminua si sirul de carti- de exemplu, daca are doua carti verzi insiruite, poti pune una de la tine (tot verde) pe una din sirului si astfel cele 2 carti ale lui verzi si insiruite vor deveni una singura.Jocul se joaca pe runde. O runda se termina cand un jucator ajunge sa aiba o insiruire de 6 carti (obligatoriu 3 culori).

Se puncteaza dupa fiecare runda adunandu-se numerele de pe cartile insiruite (doar cele de sus). Daca un jucator nu are toate cele 3 culori, sirului lui nu va primi puncte. Ai nevoie de ceva de notat.

Jocul se finalizeza cand unul din jucatori ajunge la 150 de puncte sau cand cartile din teancul de pe masa si din maini se termina.

Pentru varianta joc „dur” ☠️ se poate alege sa se puncteze doar jucatorul care a ajuns la 6 carti insiruite.

Jocul poate fi util pentru aproape orice varsta (8- 99 ani :)). Iti dezvolta gandirea si capacitatea de a lua decizii. Esti nevoit sa ai o strategie de joc si iti arata ca trebuie sa existe un echilibru intre a ataca si a te apara. Vei intelege ca daca doar iti sabotezi adversarii, iti vei neglija gruparea ta. De asemenea, daca esti conservator si te gandesti doar la gruparea ta, vei risca sa te atace ceilalti.

Doar cei mai buni vor castiga! Si nu uita: „pana la os!” 💀😜

vezi aici reducerile de la Mango -70% pe fashiondays

Jocul Nox se poate gasi prin click aici.

Enjoy!

Lasă un răspuns