Mouse

By | 21/12/2016

Mouse-ul a devenit un instrument prezent cam in fiecare casa, scoala, birou, balcon. 🙂

Il poti intalni in diferite forme: cu fir, fara fir, iar in ultima vreme cu tehnologii din ce in ce mai sofisticate.

Toata lumea stie ce este un mouse, dar putini sunt cei care stiu istoria interesanta a acestuia.

In anul 1952 apare dorinta de a construi un aparat care sa poata sa urmareasca miscarile mainii. Primii inventatori ai unui astfel de concept au fost: Tom Cranston, Fred Longstaff si Kenyon Taylor. Partea care capteaza atentia este ca toata povestea a insemnat un proiect secret al Marinei canadiene pentru dezvoltarea unui proces complex ce aduna date despre cum erau pozitionate navele.

Pe 9 decembrie 1963, cu ajutorul adevaratului inventator al mouse-ului pentru calculator, Douglas Engelbart, care ajutat de colegul sau de la Institutul de Cercetare Stanford, Bill English, confectioneaza un mouse prototip. Acesta facea parte dintr-un proiect care cerceta imbunatirea intelectului uman.

Inventia insemna o cutie de lemn cu o bila sub ea. Denumirea de „mouse” a venit de la firul de legatura dintre cutie si computer.
Brevetul pentru mouse-ul lui Engelbart a venit la 7 ani dupa prototip.

In anul 1972 apare si primul mouse modern. Bill English il realizeaza in timp ce lucra pentru Xerox PARC.

Cei care reusesc sa obtina si cel mai bun design pentru mouse sunt profesorul Jean-Daniel Nicoud si inginerul Andre Guignarda la Scoala Politehnica Federala din Lausanne. Tot printre primii care au contribuit semnificativ la progresul mouse-ului sunt si: Rene Sommer, Steve Kirsch, Richard F. Lyon. Fiecare a adaugat ceva: microprocesoare, design, butoane.

Mouse-ul a evoluat rapid: mouse cu bila, cu fir sau fara, optic, cu laser, tehnologie blue si tot asa. Leaderi in constructia de mouse-uri sunt cei de la Logitech.

Desi poate sa para un intrument banal, merita sa spunem ca mouse-ul nu mai este doar un instrument pentru computer. Tehnologia din spatele acestuia este folosita in prezent si pentru persoanele cu dizabilitati in ajutor pentru miscarea picioarelor, capului, mainilor.

Cu toate acestea, cercetarii sunt de parere ca mouse-ul va fi istorie in urmatorii ani. Deja exista un apetit sporit in randul utilizatorilor pentru ecrane cu touch in detrimentul click-urilor. 🙂

Pana la momentul istoric, sa ne bucuram de multitudinea de optiuni pe care le avem in zilele acestea. Spre exemplu, in oferta emag poti gasi o gama complexa de mouse-uri. Iata cateva care chiar merita studiate:

Gaming- unele dintre ele sunt SF. 🙂 Pasionatii de jocuri le adora. Intrebati unul si vedeti ce zice despre imaginile de mai jos. 🙂


Office- elegante si performante

Clasice- utile pentru orice activitate

Pentru bunici :):

Un mouse poate fi o varianta de cadou pentru oricine. Profita zilele acestea de campania „eMAGIA Sarbatorilor” de la emag.ro. Spor la cumparaturi si la click-uri!

 

 

2 thoughts on “Mouse

 1. Haine dama

  Eu am un mouse de la Microsoft si tastatura la fel. Mouse-ul este wireless, mult mai comod decat un mouse cu fir.

  Reply
  1. petresejoaca.eu Post author

   Da, marturisesc ca si eu prefer varianta wireless. Cat mai putine cabluri prin casa :). Stiu ca totusi pentru pasionatii de jocuri mouse-urile cu fir sunt mai performante.

   Reply

Lasă un răspuns