Tableta grafica

By | 05/07/2016

char1

Multa vreme nu am dat importanta tabletelor grafice. N-am stiut cat pot fi de faine. M-am gandit ca poti desena la fel de bine si pe o tableta obisnuita, dar nu-i asa.

Tot cochetand cu desenul in ultima vreme, un amic mi-a aratat ce poate face o tableta grafica. Mi s-a parut foarte tare. Mi-a aratat si un filmulet pe youtube cu creatorul personajului „pasarea Dodo” din Alice in Wonderland. Este incredibil cum a reusit sa o deseneze cu ajutorul unei tablete grafice.

Dodo_Bird_Concept1-852x1024

Am vazut ce inseamna diferenta dintre un mouse si un creion grafic. Este ca si cum ai desena cu un creion real. Poti apasa mai mult, poti da volum culorilor cum doresti.

Ca sa te poti bucura de tot ce poate sa faca o astfel de tableta ai nevoie si de un soft pe masura. Pana acum am vazut cum se lucreaza in Photoshop. Ai o gramada de instrumente…pensula, creion, culori, guma de sters, tipuri de foi pe care sa desenezi etc. Am enumerat doar o mica parte din tot ce poti sa gasesti in aplicatie.

imageseye1

 

 

 

 

 

 

Am gasit la emag Tableta Wacom Intuos Photo Pen & Touch Small Black. Daca te inregistrezi pe siteul producatorului Wacom poti avea acces si la un soft gratuit pentru a lucra pe tableta. Tot acolo vei gasi si sfaturi despre cum poti s-o folosesti. Tableta are si un manual in care vei gasi si mai multe informatii in sensul acesta.

Am comandat-o si pot sa spun ca imi place foarte mult. In prima zi cand a venit coletul am stat pana la ora 4.00 AM sa desenez pe ea. Nu ma pricep la desen, dar imi place. Este nevoie de un pic de exercitiu pana te obisnuiesti cu touch penul, dar apoi nu te mai dezlipesti de ea.

Tableta este foarte utila mai ales pentru copii. Nu mai ai nevoie de hartie, de culori, de creioane si nu mai stai sa faci curat prin casa prin „gramezile” de instrumente de desenat.

Poate ca pe pasionatii de desen clasic este greu sa-i convingi sa apeleze la astfel instrumente, dar in acelasi timp poate fi o unealta folositoare. Ganditi-va la imagini de care avem nevoie in format electronic: proiecte la scoala, la locul de munca, publicitate, semne grafice etc. Desenele se pot exporta intr-o gramada de extensii.

O puteti gasi printr-un click aici.

res_ccc60f1462bfaaf5111b5ac8f424095b_450x450_jrsfres_e077dbe9b354454077d2e6dd0e0a9fc5_full

Lasă un răspuns