Mi-am luat trotinetă electrică. Nu credeam că o să-mi placă atât de mult. Sunt pasionat de bicicleta clasică și nu vedeam utilitatea unui astfel de gadget. Văzusem pe internet multe păreri contra- oamenii care spuneau că deranjează traficul pietonal, că te împiedici de ele, că nu faci sport, că e pentru leneși și tot așa.
I-am spus mai sus gadget pentru că merită din plin titulatura asta. Am ales varianta de la Xiaomi MiJia M365.
O am de aproximativ 2 săptămâni și am mers zilnic cu ea.
Puncte forte:
-se pliază ușor chiar dacă pe internet se găsesc comentarii care spun că nu ar fi foarte ok sistemul.
-poți merge cu ea încărcată full 30 km.
-viteza maximă este de 25 km/oră.
-are un singur buton din care îi poți accesa cam toate funcțiile.
-are opțiune ECO. I se limitează viteza la maxim 15 km/oră. Te ajută să ai autonomie mai multă.
-se conectează la o aplicație care se regăsește pe dispozitivele cu IOS sau Android. De aici ai acces la mai multe funcții. Poți vedea numărul de km parcuși, viteza de deplasare, cât mai poți merge cu ea, istoric, upgrade soft etc.
-îi poți seta să îi rămână becul de pe spate tot timpul aprins. Când vei frâna acesta va licări.
-are și în față un far care luminează foarte bine.
-este dotată cu o sonerie clasică. Acesta asigură un contrast plăcut între ea și gadgetul pe care-l deservește. 🙂
-accelerația se folosește foarte ușor dintr-o clapetă poziționată lângă degetul mare de la mâna dreaptă.
-îi poți seta din aplicație funcția pilot automat.
-când nu vei accelera, bateria se va încărca singură. Foarte tare treaba asta!
-frana este excelentă. Este dotată cu disc, iar sistemul este foarte bun. Poți seta 3 niveluri de frânare. Cel mai ușor îți va ține bateria mai mult. Fă un test înainte și vezi cum ți se par fiecare.
-are roți cu camere. Vei primi încă două de rezervă. Acestea îți permit o rulare foarte bună și nu vei simți denivelările drumurilor.
-materialele din care este confecționată sunt de calitate și rezistente.
-o poți bloca din aplicație. Îți recomand totuși să-ți cumperi și o încuietoare clasică 🙂
Puncte mai puțin bune:
-îmi pare rău că trebuie să scriu, dar mi s-a întâmplat. Trotineta nu s-a mai stins. Am căutat pe internet și am reușit să gasesc informații despre cum poți remedia acest lucru. Se pare că mai rar, dar se poate întâmpla să rămâi cu ea blocată și să n-o mai poți stinge. Nu am avut răbdare s-o trimit în garanție (nu recomand 🙂 ) și am văzut ce este de făcut. Am întors-o cu josul în sus și am desfăcut șuruburile de la placa de bază, unde sunt bateriile și toate contactele. Să te pregătești pentru multe șuruburi de desfăcut. 🙂 Dacă ai un imbus potrivit (unul mic) le desfaci ușor. Atenție, are 2 sigilii pe care evident le vei desface și vei pierde garanția (din nou, nu recomand). Apoi vei întâlni 2 fire mai mari: roșu și negru. Le vei scoate pentru 5 secunde și le vei pune la loc. Treaba va fi rezolvată 🙂
-se mai deconectează singură de la telefon. Am testat-o pe un iPhone 8. Voi încerca și cu un ceas smart. Cred că va fi și mai comod. Nu va trebui să mai scot telefonul din buzunar să urmăresc progresul.
-când vei merge cu ea pe stradă te poți trezi cu mulți șoferi care deși nu sunt încurcați de tine te vor claxona puternic. Posibil și să te înjure. La mine s-a mai întâmplat.
Nu o să trec la puncte mai puțin bune și faptul că este greu de făcut o pană. Am văzut lucrul acesta scris pe un forum, dar mie nu mi s-a întâmplat.
Câteva sfaturi:
-nu o folosi pe ploaie.
-nu accelera când cobori o pantă. Se poate suprasolicita placa de bază și riști să se defecteze.
-nu sări boduri cu ea.
-nu claxona oamenii de pe trotuar. Tu ești în plus acolo, nu ei.
În concluzie, chiar dacă am pățit-o cu blocatul sunt foarte mulțumit. Senzația pe care o ai atunci când mergi pe ea este una foarte mișto.
O puteți găsi printr-un click aici.