Hive

By | 30/08/2016

268341-1Hive intră în categoria jocurilor de strategie abstractă, la fel ca celebrele Sah și Go. Și desi pare înrudit cu acestea, se diferențiază prin lipsa unei planșe de joc. Se poate juca pe orice suprafață, pe canapea, pe covor, în tren. 🙂 Chiar dacă este un joc cu piese, acestea nu se elimină și nici tu trebuie să se folosească toate în timpul unei partide.

I se mai spune și Șahul naturii pentru că pionii, nebunul, calul au fost înlocuite cu insecte. 🙂 Te vei întâlni cu greieri, cărăbuși, păianjeni, furnici și albine. Nu mușcă, nu înțeapă sau cel puțin nouă nu ne-au făcut nimic. 🙂

În cutia jocului se regasesc reguli care explică modul în care se poate muta fiecare piesă/insectă. 🙂

Se poate juca în 2, fiecare având misiunea de a forma un stup unde se va duce o luptă pentru eliminarea reginei.  Mai exact, aceasta va fi doborâtă în momentul în care va fi încercuită de șase piese. Este interesant că acestea pot fi ale tale sau ale oponentului.

Prin urmare, putem spune că am descoperit din nou un joc cu reguli simple, dar cu strategii subtile, partidele fiind tot timpul cât se poate de diferite.  Îl poți găsi și tu printr-un simplu click aici.

Hive-tiles-out1

Lasă un răspuns